ZAŠTITA OKOLIŠA

Zahvalnica Instituta za istraživanje zločina

Na adresu načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića stigla je zahvalnica za podršku radu Instituta Univerziteta u Sarajevu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.
Zahvalnica Instituta za istraživanje zločina

U pismu koju potpisuje direktor Instituta prof. dr Smail Čekić, uposlenici i rukovodstvo Instituta izražavaju posebnu zahvalnost načelniku i Općini Centar što je izdvojila 6.000 KM za uređenje zelenih površina oko objekta Instituta koji se nalazi u Ulici Halida Nazečića 4, u neposrednoj blizini Opće bolnice ''Prim. dr Abdulah Nakaš''.
 
Zahvaljujući tim sredstvima, radnici komunalnog preduzeća ''Park'' su nekoliko proteklih dana očistili veoma zapuštene zelene površine od korova i samoniklog grmlja te aranžirali 30 postojećih betonskih žardinjera ukrasnim grmljem i sezonskim cvijećem.
Inače, Općina Centar je protekle godine iz budžeta izdvojila 5.000 KM za štampanje drugog izdanja monografije ''Zločini nad djecom Sarajeva u opsadi'', a pomogla je i izlazak prvog izdanja monografije 2009/2010. godine. Izdavač je bilo Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995. u saradnji sa Institutom za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.