PODRŠKA ZDRAVSTVU

Općina Centar donirala Kliničkom centru još jedan aparat za dijalizu

U prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu 4. juna 2012. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i generalni direktor Kliničkog centra prof. dr Faris Gavrankapetanović potpisali su ugovor o donaciji toj zdravstvenoj ustanovi aparata za hemodijalizu čiju nabavku je finansirala Općina Centar sa 30.000 KM.

Kupovinom aparata za hemodijalizu Općina Centar nastavlja uspješnu saradnju sa Kliničkim centrom u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga. Već treću godinu zaredom središnja sarajevska općina donira novac za kupovinu aparata za hemodijalizu.
-Bitno je da se kroz medije uputi poruka da je nabavka medicinskih aparata veoma bitna za naše stanovništvo i da se ljudi koji su u mogućnosti uključe u akciju i obezbijede novac za jedan ovakav aparat. Mi već duži niz godina imamo odličnu saradnju sa Kliničkim centrom, a siguran sam da ćemo je imati i ubuduće. Ako bude potrebno, mi ćemo i 2013. godine obezbijediti sredstva za kupovinu aparata za hemodijalizu, kao i dio ostale opreme koja bude neophodna Kliničkom centru. Siguran sam da je Općina Centar najveći pojedinačni donator KCUS-u. Sjetimo se da smo prije dva mjeseca izdvojili novčana sredstva za kupovinu dermoskopskog aparata, a sve to činimo zbog našeg stanovništva ne samo sa područja općine Centar nego iz cijele BiH– rekao je načelnik Dževad Bećirević.
I generalni direktor KCUS prof. dr Faris Gavrankapetanović je istakao dugogodišnju odličnu saradnju sa Općinom Centar te je načelniku Bećireviću uputio riječi zahvalnosti za sve brojne dosadašnje općinske donacije za nabavku medicinskih aparata i opreme. -Poznato je da je Klinički centar najveći dijalizni centar u našoj zemlji, gdje se radi u smjenama i vikendima, pa je ovo zaista velika pomoć na kojoj smo veoma zahvalni– rekao je Gavrankapetanović.
Nakon potpisivanja donatorskog ugovora načelnik Bećirević i njegov pomoćnik za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić obišli su Kliniku za hemodijalizu zajedno sa domaćinima – prof. dr Gavrankapetanovićem i šeficom Klinike za hemodijalizu prof. dr Halimom Resić, koja se zahvalila načelniku i dodala kako jedan ovakav aparat znači život te da se zadnjih godina smanjila smrtnost njihovih pacijenata, jer se obavlja adekvatna dijaliza.