PODRŠKA ZDRAVSTVU

Podrška održavanju Kongresa infektologa BiH

Nastavljajući pružati podršku zdravstvenim ustanovama u cilju poboljšanja medicinskih usluga građanima, Općina Centar je iz svog budžeta za 2012. godinu dodijelila sredstva u iznosu od 3.000 KM Klinici za infektivne bolesti Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu za sufinansiranje održavanja 4. kongresa infektologa Bosne i Hercegovine na kojem će učestvovati i njihove kolege iz drugih zemalja regiona.
Podrška održavanju Kongresa infektologa BiH

Podrškom održavanju kongresa infektologa Općina želi doprinijeti unapređenju medicinske edukacije profesionalaca iz BiH i omogućiti nastavak uspješne saradnje u naučno-istraživačkom radu u oblasti infektivnih blesti.
Kongres, čiji su organizatori Asocijacija infektologa BiH i Klinika za infektivne bolesti Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu, bit će održan od 30. maja do 2. juna 2012. godine u Konjicu. Kongres će biti prilika za uspostavljanje saradnje i razmjenu najnovijih znanstvenih saznanja, praktičnih iskustava i stručnih novosti iz infektologije i srodnih grana medicine, a sve s ciljem unapređenja prevencije, dijagnostike i terapije infektivnih bolesti na dobrobit pacijenata.