PODRŠKA OBRAZOVANJU

Općina donirala 15.000 KM školi ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''

U Općini Centar potpisan je 28. maja 2012. godine protokol o realizaciji granta općinskog budžeta Osnovnoj školi ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''.

Radi se o sredstvima u iznosu od 15.000 KM koje je Općina Centar izdvojila za zamjenu dotrajalih prozora na objektu škole. Protokol je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević, dok je u ime škole svoj potpis na protokol stavila Điđana Sarić, direktorica OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''.
-Ova donacija nam zaista puno znači, kao i sve prethodne koje nam je dodijelila Općina Centar, tako da mogu reći da su zahvaljujući Općini znatno poboljšani uvjeti rada u našoj školi. Poznato je kako je škola sagrađena davne 1964. godine, ali sanirajući dio po dio omogućavamo bolji i kvalitetniji rad. Djeca i uposlenici su više nego zadovoljni svim onim što su Općina i načelnik Bećirević učinili za nas. Urađena nam je fiskulturna sala, izgrađene su stepenice kod škole, a 2009. godine su ugrađeni i novi prozori na jednom dijelu škole, što dovoljno govori o tome kako Općina brine za svoje osnovce– rekla je direktorica Sarić.
-Zaista sam sretan kad našoj djeci obezbijedimo bolje uslove za rad. Svake godine iz budžeta izdvojimo sredstva za škole kojima je pomoć neophodna, kao što je to slučaj i sa OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''. Sa sigurnošću mogu reći da imamo veoma dobru saradnju sa svim osnovnim školama na području Centra. Općina bi pružala i veću finansijsku podršku obrazovnim ustanovama, kada bi se nadležnost za tu oblast prebacila sa Kantona na općine- rekao je načelnik Bećirević. Potpisivanju protokola je prisustvovala Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.