PODRŠAK OBRAZOVANJU

Podrška Općine Centar Veterinarskom fakultetu

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i dekan Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Nihad Fejzić potpisali su 21. maja 2012. godine u Općini protokol o realizaciji granta iz budžeta Općine Centar u iznosu od 8.000 KM koji je dodijeljen toj visokoškolskoj ustanovi za sufinansiranje projekta ''Formiranje i opremanje centra za uzgoj koza i ovaca na području BiH''.
Podrška Općine Centar Veterinarskom fakultetu

-Zahvaljujem se Općini Centar, na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, koja svake godine izdvoji značajna sredstva za jedan od najstarijih fakulteta u našoj zemlji. Projekt koji je sada podržala Općina veoma je bitan za stočarsku proizvodnju. Godinama se borimo sa uvozom mesnih prerađevina, tako da će ova finansijska sredstva biti od velike pomoći za naš centar. Poznato je kako Veterinarski fakultet, pored edukacije, obavlja i poslove Veterinarskog instituta te vrši analizu i kontrolu hrane, kao i zdravstvenog stanja stoke, što je veoma važan segment za unapređenje stočarstva– rekao je Nihad Fejzić, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.
Načelnik Dževad Bećirević je ovom prilikom rekao da Općina Centar, koliko to dozvoljavaju njene finansijske mogućnosti, duži niz godina pomaže Veterinarskom fakultetu. -Godinama imamo dobru saradnju sa ovom visokoškolskom ustanovom i nadam se da će se ona nastaviti i u budućnosti. Projekt ''Formiranje i opremanje centra za uzgoj koza i ovaca na području BiH'' je veoma bitan za našu općinu, kao i za samu državu. Poznato je da se naše stanovništvo sa Nahoreva, Mrkovića i Poljina bavi uzgojem stoke, tako da mi rado podržavamo ovakvu vrstu projekata– rekao je načelnik Bećirević.
Potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.