BRIGA O MLADIMA

Besplatna škola gimnastike za djecu iz Centra

Osnovcima i djeci predškolskog uzrasta sa područja centralne gradske općine – starosne dobi od 4 do 10 godina, tokom cijele 2012. godine na raspolaganju su besplatni časovi gimnastike, u sportskoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10).
Besplatna škola gimnastike za djecu iz Centra

Riječ je o projektu Gimnastičkog kluba ''Dragan Đokanović'' pod nazivom ''Škola gimnastike za djecu Općine Centar'' koji je Općina Centar podržala sa 3.000 KM.
Časovi gimnastike se održavaju tri puta sedmično – utorkom i četvrtkom (od 17,45 do 19 sati) i subotom (od 10,15 do 11,30 sati). Časove vodi trener gimnastike Dragan Đokanović sa svoja tri pomoćnika. Animacija učenika za besplatno pohađanje Škole gimnastike za djecu vrši se putem osnovnih škola i predškolskih ustanova na području općine Centar. Planirano je da projektom bude obuhvaćeno 120 djece. U sklopu programa bit će realizovane vježbe na: parteru, karikama, vratilu, gredi, švedskoj klupi i poligonu za provjeru kondicije, brzine, spretnosti, okretnosti te preskoci, koreografski elementi i oblikovanja.
Cilj ovog projekta je doprinijeti harmoničnom rastu i razvoju djece, spriječiti negativne posljedice usljed dugotrajnog sjedenja u školi, preventivno djelovati na sprečavanju deformiteta i korekciji nastalih deformiteta. Nakon dvanaestomjesečne aktivnosti bit će održano takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenicji.