PODRŠKA OBRAZOVANJU

Škola ''Musa Ćazim Ćatić'' najbolja u naučno-teničkom stvaralaštvu

Udruženje tehničke kulture Općine Centar organiziralo je 13. smotru naučno–tehničkog stvaralaštva osnovaca koja je održana u prostorijama Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' (Čekaluša 53) 27. i 28. aprila 2012. godine.
Škola ''Musa Ćazim Ćatić'' najbolja u naučno-teničkom stvaralaštvu

Takmičili su se učenici 11 osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine, i to iz 50 disciplina. Na smotri naučno-tehničkog stvaralaštva prikazano je 227 radova u čijoj izradi je učestvovalo 160 učenika.
U ekipnom takmičenju u disciplinama: test znanja, praktičan rad, izložbe radova, problemski zadaci, prvo mjesto je zauzela škola ''Musa Ćazim Ćatić'', drugo OŠ ''Alija Nametak'', dok je treće mjesto pripalo školi ''Isak Samokovlija''.
U ukupnom plasmanu škola, koji obuhvata zbir rezultata postignutih u ekipnim disciplinama i tematskim izložbama u okviru 50 pojedinačnih disciplina, prvo mjesto je osvojila OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'', drugo mjesto je pripalo Osnovnoj školi ''Isak Samokovlija'', a treće školi ''Safvet-beg Bašagić''.
Na kraju takmičenja najuspješnijim su dodijeljene diplome i nagrade i to: za prvo mjesto 500 KM, za drugo 300 i za treće mjesto 200 KM.
Sredstva za nagrade i druge troškove ovog takmičenja u iznosu od 2.728 KM obezbijedila je Općina Centar