PODRŠKA SOCIJALNO UGROŽENIM

Donacija za štićenike Doma u Nahorevskoj

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, od 2. do 9. maja 2012. godine, članovi Savjeta Mjesne zajednice ''Marijin dvor–Crni vrh'' Zehra Buljugić i Mujo Slato su 4. maja 2012. godine zajedno sa članom Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima Sulejmanom Hasanagićem i sekretarom MZ Amirom Borovac, posjetili Kantonalnu javnu ustanovu "Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" u Nahorevskoj ulici 195 (nekadašnja bolnica "Dr. Ernest Grin").

Tom prilikom su, u ime Općine Centar, za štićenike Doma - a radi se o osobama sa teškim duševnim i tjelesnim oboljenjima, uručili pelene za odrasle, sokove, kafu, voće, keks, cigarete...
Uposleni Doma su ovom prilikom izrazili zahvalnost za donaciju kojom se ukazuje pažnja prema osobama koje nisu u stanju brinuti se o sebi.
Inicijativu za posjetu štićenicima Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba pokrenuo je Savjet MZ ''Mariji dvor–Crni vrh'', a prihvatila Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima koja je za tu namjenu iz općinskog budžeta predložila izdvajanje 400 KM.