PODRŠKA SOCIJALNO UGROŽENIM

Općina donirala 15.000 KM Narodnoj kuhinji ''Stari Grad''

U prostorijama Općine Centar 8. maja 2012. godine načelnik Općine Dževad Bećirević i upravnica Narodne kuhinje ''Stari Grad'' Zilha Šeta potpisali su protokol na osnovu kojeg Općina Centar donira 15.000 KM tom humanitarnom udruženju za poboljšanje usluga korisnicima. Sredstva je, na prijedlog načelnika Bećirevića, odobrilo Općinsko vijeće Centar prilikom rebalansa ovogodišnjeg općinskog budžeta krajem aprila ove godine.

Ovom prilikom je načelniku Bećireviću, u znak zahvalnosti za uspješnu dugogodišnju saradnju, uručen bakarni bosanski sahan - rad učenika poznatog sarajevskog kazandžije Nasira Jabučara, koji je također prisutvovao potpisivanju protokola kao predsjednik Upravnog odbora Narodne kuhinje.
Zilha Šeta je kazala da je to samo mali znak pažnje za sve što je Općina Centar do sada pružila Narodnoj kuhinji ''Stari Grad''. –Na nedavno održanoj Skupštini udruženja jednoglasno je odlučeno da se u povodu 20 godina uspješnog rada Kuhinje, svim općinskim načelnicima u Kantonu Sarajevo, kao znak zahvale uruči po jedan bakarni bosanski sahan. Krenuli smo od Općine Stari Grad, nastavili sa Općinom Centar i u narednom periodu planiramo obići načelnika Općine Novo Sarajevo i načelnike ostalih općina u Kantonu.
Načelnik Bećirević je izjavio da osjeća dužnost i obavezu da finansijski i na drugi način pomogne ovom udruženju koje svakodnevno hrani mnogobrojne osobe u stanju socijalne potrebe. Na vrata Narodne kuhinje ''Stari Grad'' (Halači 6) svakodnevno zakuca 1.300 korisnika po topli obrok. Sa područja općine Centar dolazi 320 korisnika u stanju socijalne potrebe. Samo tokom maja ove godine su prijavljena nova 34 korisnika kuhinje.
Potpisivanju protokola su prisustvovali i pomoćnici načelnika Općine Centar Zakira Šero, Zlatko Voljevica i Adil Katica.  

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti