OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA

Otvoreno obnovljeno sportsko igralište u školi „Nafija Sarajlić“

Danas je uz prigodan program učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ zvanično otvoreno novoobnovljeno školsko sportsko igralište, vanjska eko učionica te manje dječije igralište, što je u potpunosti finansirala Općina Centar u iznosu od 38.260 KM.

Čast da otvore igralište je pripalo općinskom načelniku Srđanu Mandiću i vijećniku Općinskog vijeća Centar Dženanu Muliću koji su prvim udarcem lopte označili početak revijalne utakmice učenika ove i Osnovne škole „Hasan Kikić“.  – Kada vidim koliko su naša djeca sretna kada nešto uradimo dobro za njih i njihove učitelje i nastavnike znam da smo uložili sredstva iz općinskog budžeta u našu budućnost. Sa obnovljenim multifunkcionalnim igralištem, vanjskom eko učionicom i mini dječijim igralištem učenici svih generacija ove škole će imati bolje uslove za učenje, igru i bavljenje sportom ispunjavajući svoje slobodno vrijeme na koristan način. Opština Centar će nastaviti raditi na tome da se dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa i uslova boravka u obrazovnim ustanovama na našem području, izjavio je načelnik Mandić.  

 

Uslovi na vanjskom igralištu su bili loši pa je postojala mogućnost od povreda učenika. Stoga je uprava ove škole uputila molbu Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar za sanaciju igrališta. Na obnovljenom igralištu sada su optimalni uslovi za košarku, fudbal i ostale sportove, te nastavnici tjelesnog i učitelji su dobili dodatni prostor za održavanje školskog sata na otvorenom.

 

-Vanjsko igralište je bilo dosta zapušteno i Općina Centar nam je omogućila da napravimo igralište koje se već jako puno koristi sa obnovljenom podlogom. Ova vanjska eko učionica je napravljena kao jedan šadrvan gdje može stati cijeli jedan razred i imati čas na otvorenom. Projekat je uradio nastavnik tehničkog vaspitanja, a Općina Centar je finansirala nabavku materijala. U izgradnji ove vanjske učionice su, osim naših domara, također učestvovali i učenici ove škole naravno kod poslova prilagođenih njihovom uzrastu. Napravljeno malo dječije igralište će najviše koristiti djeca iz produženog boravka i prvačići ove škole, objasnila je direktorica škole Aida Petković koja je dodala da je uz pomoć Općine Centar škola također dobila besplatno na korištenje plastenik, solarno drvo, kao i botanički vrt. Ovom prilikom je direktorica Petković načelniku Mandiću uručila zahvalnicu za podršku, saradnju i aktivan doprinos radu škole.

 

Današnjoj mini svečanosti je također u ime Općine Centar prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti