PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN

Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, započela je besplatna škola odbojke.
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra

Projekat je namijenjen učenicima od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja ove općine. Treninzi u popularnom Fiskulturnom domu FIS se održavaju dva puta sedmično. Od ove godine školu odbojke namijenjenu djevojčicama i dječacima vodi Emir Makaš, član odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. - Iznenađen sam velikim odzivom djece školskog uzrasta. Sada trenutno imamo 31 dijete koje pohađa našu školu u dva termina. Najviše pažnje posvećujemo mlađim uzrastima sa kojima radimo sa osnovnim tehnikama odbojke, čekić, gornje i donje odbijanje, servis, dok u naprednijim starijim grupama nakon osnovne obuke možemo raditi i neke ozbiljnije stvari iz odbojke. Svi koji žele pohađati našu školu dovoljno je samo da dođe na trening ostavi svoje podatke, ime i prezime, koja je škola, te kontakt telefon od roditelja. Nakon mjesec dana trajanja ove škole zapazio sam neke talente za ovaj sport posebno među djevojčicama mlađih uzrasta koje pokazuju veliki napredak i brzo su ovladale tehnikom igre, objasnio je Makaš.

 

Besplatna škola odbojke je u terminima utorkom od 15 i 15 sati i četvrtkom od 16 i 30 sati u univerzalnoj sali FIS-a u Mis Irbinoj ulici 10.

 

Zahvaljujući ulaganjima Općine Centar u obnovu i poboljšanje uslova u Fiskulturnom domu Sarajevo, u iznosu od 1,2 miliona KM posljednje tri godine, tokom cijele kalendarske godine napravljeni su vrhunski uslovi za bavljenje amaterskim i profesionalnim sportom. 

 

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti