KUPOVINA REPROMATERIJALA PROLJETNE, JESENJE SJETVE I VOĆARSKIH SADNICA

Objavljen javni poziv za dodjelu novčanih poticaja poljoprivrednim proizvođačima

U okviru projekta podrške poljoprivrednim proizvođačima Služba za privredu i poslovne prostore objavila je javni poziv za predaju zahtjeva i finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu repromaterijala proljetne, jesenje sjetve i voćarskih sadnica.
Objavljen javni poziv za dodjelu novčanih poticaja poljoprivrednim proizvođačima

Pravo na učešće po javnom pozivu imaju svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji imaju mjesto prebivališta/sjedište obrta i obavljaju biljnu proizvodnju na području općine Centar.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava za novčani podsticaj:

1) da podnosilac zahtjeva – fizičko lice ima stalno prebivalište i bavi se biljnom proizvodnjom na području općine Centar Sarajevo;

2) da je vlasnik obrta registrovan za obavljanje poljoprivredne djelatnosti sa sjedištem na području općine Centar i bavi se biljnom proizvodnjom na području općine Centar;

3) da je podnosilac zahtjeva upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar

klijenata, u nadležnoj Službi Općine Centar Sarajevo i da je izvršio ažuriranje podataka u tekućoj godini;

4) da podnosilac zahtjeva vlasnik/posjednik zemljišta pogodnog za biljnu proizvodnju na području Općine Centar Sarajevo;

5) da podnosilac zahtjeva ima otvoren i aktivan račun u banci.

U javnom pozivu je također navedena potrebna dokumentacija koju aplikant mora dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji, kao i iznosi koji mogu biti odobreni, te kako će biti provedena procedura odabira dobitnika ovog podsticaja. 

Zahtjev sa pratećom dokumentacijom je moguće predati na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu Mis Irbina 1 sa naznakom „Javni poziv za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu repromaterijala proljetne, jesenje sjetve i voćarskih sadnica“.

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje. Sve dodatne informacije moguće je dobiti na kontakt telefon 033/562-512. 

Javni poziv i prijavni obrazac je moguće pronaći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi  

Javni poziv ostaje otvoren sedam dana od dana objavljivanja.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti