OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE

Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu

Općinsko vijeće Centar je na 33. redovnoj sjednici, održanoj 30. novembra 2023. godine, usvojilo Nacrt budžeta Općine Centar za 2024. godinu kao i Nacrt odluke o njegovom provođenju, koji su upućeni u javnu raspravu u trajanju od 20 radnih dana.
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu

U današnjem izdanju dnevnog lista Oslobođenje, te na web stranici Općine Centar objavljen je javni poziv za učešće u javnoj raspravi o ovom dokumentu koji u svom nacrtu iznosi 56.930.000 KM. U javnoj raspravi mogu učestvovati svi građani, pravna i fizička lica, vijećnici Općinskog vijeća Centar Sarajevo, parlamentarne stranke koje učestvuju u radu Općinskog vijeća, klubovi vijećnika, radna tijela Općinskog vijeća, službe za upravu Općine Centar Sarajevo, mjesne zajednice, savjeti mjesnih zajednica, udruženja građana, te zainteresovane organizacije i zajednice sa područja općine Centar Sarajevo. Svoje prijedloge, primjedbe, mišljenja i sugestije na Nacrt budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu moguće je dostaviti sekretarima mjesnih zajednica neposredno ili putem e-mail adresa koje možete pronaći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/gradjani/mjesne-zajednice, te općinskoj Službi za finansije putem pošte na adresu Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1 Sarajevo), ili lično na protokol Općine Centar kao i putem e-maila: trezor@centar.ba.  Integralni tekst usvojenog Nacrta budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, zajedno sa pregledom projekata komunalne infrastrukture koji su uvršteni u Nacrt budžeta, kao i izvještajem o provedenim javnim pozivima za dostavljanje prijedloga iz oblasti lokalno-ekonomskog razvoja i komunalne infrastrukture je objavljen na web stranici Općine Centar na sljedećem linku: https://www.centar.ba/opcina-centar/budzet.

Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar Sarajevo je također utvrdila dinamiku javnih rasprava koje će biti održane u velikoj sali Općine Centar u periodu od 11. decembra 2023. godine do 3. januara 2024. godine. Zainteresovani raspored javnih rasprava po mjesnim zajednicama Općine Centar mogu pronaći na sljedećim dokumentima.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti