OPĆINA IZDVOJILA 30.000 KM

I ove školske godine besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Javnog preduzeća „Olimpijski bazen otoka“ d.o.o. Sarajevo Avdijom Hasanovićem za realizaciju projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo“.
I ove školske godine besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je i ove godine izdvojila 30.000 KM za realizaciju projekta.

Cilj projekta je da se učenicima omogući da uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja. Besplatne časove plivanja pohađat će učenici četvrtih razreda iz svih osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice.

Projekat će se realizirati na Olimpijskom bazenu na Otoci, a prema utvrđenom operativnom planu realizacije projekta. Učenici će tokom trajanja projekta imati organizovan prevoz do bazena i nazad do škole.

-Želimo da svaki učenik pohađa školu plivanja stoga je naša podrška realizaciji ovog projekta neupitna. Zadovoljstvo naših mališana je ono što je nama neizmjerno važno. Naša misija je da budemo Opština za mlade, poručio je Mandić.