NOVE KLUPE KRASIT ĆE TRG

U toku radovi na sanaciji dijela Merhemića trga

Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.

Namjera Općine Centar je uređivati pješačke zone na način da ljude zadrži na tom prostoru, da im ponudi mjesto za odmor u ugodnom ambijentu. 

Radove izvodi građevinska firma „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo, a projekat sanacije u potpunosti finansira Općina Centar u iznosu od 575.372 KM.

U prvoj fazi projekta uklonjene su betonske žardinjere, kante za otpatke, betonske klupe, zatim dotrajale ploče i ivičnjaci. U okviru zemljanih radova izvršeno je nasipanje novog tamponskog sloja i iskop zemlje za polaganje cijevi odvodne oborinske kanalizacije. Projektom je predviđeno postavljanje 2.600 metara kvadratnih novih betonskih ploča, kao i ugradnja novih betonskih parkovskih ivičnjaka.

-Većina radova na postavljanju betonskih ploča i ivičnjaka je okončana, a trenutno se izvode radovi na ugradnji novih klupa. U svakom setu klupa planiran je i dio za sadnju trave kako bi se dodatno oplemenio prostor trga. Također planirano je postavljanje novih kanti za otpatke i nosača za parkiranje bicikala, naveli su iz građevinske firme Dinalsa. 

Da podsjetimo, krajem prošlog mjeseca završeni su radovi na rekonstrukciji fontane na Merhemića trgu koja je dala novu estetsku vrijednost ovom prostoru.

24.05.2024.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“
Općina podržala odlazak učenika na međunarodno muzičko takmičenje
24.05.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u košarci za osnovce Centra
Više vijesti