OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM

Napreduju radovi na popločavanju pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita

Radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) odvijaju se planiranom dinamikom.

Kako je planirano projektom, do sada je izvršeno popločavanje pješačkog pojasa na dionici od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ do Ulice Magribija, a u toku je skidanje postojećeg sloja asfalta na dionici od Ulice Magribija do trga Karla Paržika na Marijin dvoru. Projektom je planirana i ugradnja saobraćajnih stubića, odnosno fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila. 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić poručio je da je namjera lokalne zajednice obezbijediti pješačke zone koje će osim vizuelnog i estetskog poboljšanja, pružiti i sigurnosni aspekt stanovnicima centralne gradske općine. 

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 298.075 KM. 

Koristimo priliku da još jednom zamolimo građane za razumijevanje i strpljenje jer ćemo sa realizacijom ovog projekta dobiti moderni pješački pojas u samom centru grada.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti