PROJEKAT „NATURE FOR RECOVERY“

Javni poziv poljoprivrednicima i zanatlijama za plasman vlastitih proizvoda

Općina Centar Sarajevo objavila je danas javni poziv poljoprivrednicima upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registrovanim obrtnicima iz oblasti poljoprivrede i zanatstva sa područja Općine Centar.
Javni poziv poljoprivrednicima i zanatlijama za plasman vlastitih proizvoda

Naime, Općina Centar u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom „SERDA“ realizuje projekat ”Nature for Recovery”, sufinansiran od „EU4Business“ projekta, kojeg zajednički implementiraju Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) i Međunarodna organizacija rada (ILO). 

 

U okviru ovog projekta danas je na web stranici Općine Centar u rubrici „Javni pozivi i konkursi“ objavljen javni poziv namijenjen poljoprivrednicima upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registrovanim obrtnicima iz oblasti poljoprivrede i zanatstva sa područja općine Centar da dostave svoju prijavu kojom će iskazati interes za prodaju i plasman vlastitih proizvoda na drvenim štandovima za farmersku pijacu.

 

Projektne aktivnosti imaju za cilj oporavak turističke aktivnosti, povećanje broja posjeta, čime će se povećati prihodi ostvareni od turizma. Aktivnosti će omogućiti turističkim ponuđačima na području općine Centar bolje prezentiranje i prodaju vlastitih proizvoda. Uz povećanje kapaciteta korisnika za pružanje usluga, poboljšaće se vidljivost i položaj na tržištu, uvrštavanje u turističku ponudu i slično.

 

Cilj Javnog poziva je realizacija mjera razvoja i unaprjeđenja turističkih ponuda na području općine Centar Sarajevo u sklopu projekta ”Nature for recovery”.

 

Prijave sa pratećom dokumentacijom dostavljaju se isključivo u zatvorenoj koverti, direktno na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo - Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu (Mis Irbina 1,71 000 Sarajevo) sa naznakom „Javni poziv fizičkim licima, poljoprivrednicima upisanim u RPG (Registar poljoprivrednih gazdinstava) i registrovanim obrtnicima  iz oblasti poljoprivrede i zanatstva sa područja Općine Centar“. 

 

Na poleđini koverte obavezno se navodi: ime i prezime podnosioca prijave, adresa i kontakt telefon. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar Sarajevo, zaključno sa 8. septembrom 2023. godine. 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane. Tekst javnog poziva je moguće pronaći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi

 

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti svakim radnim danom putem sljedećih brojeva telefone: 033/562-389 i 033/223-269.