U PETAK POTPISIVANJE UGOVORA

Finansijska podrška Općine Centar za 166 samostalnih privrednika

U petak, 21. jula 2023. godine sa početkom u 12 sati u velikoj sali Općine Centar Sarajevo biće upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području ove lokalne zajednice za 2023. godinu.
Finansijska podrška Općine Centar za 166 samostalnih privrednika

Ugovore će sa dobitnicima finansijskih sredstava potpisati načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Da podsjetimo, nakon provedene zakonske procedure javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava samostalnim privrednicima.

Odlukom se odobrava isplata novčane pomoći za 166 samostalnih privrednika sa Centra. Nakon potpisivanja ugovora bit će izvršena uplata sredstava na bankovne račune dobitnika, a novčana sredstva će se isplatiti sa ekonomskog koda: Kapitalni transferi pojedincima samostalnim poduzetnicima - obrtnicima za unapređenje poslovanja. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu će biti isplaćen iznos od 119.325,00 KM. 

Finansijska sredstva predviđena javnim pozivom namijenjena su za zaposlenje novih uposlenika, nabavku alata, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga i druge aktivnosti vezane za razvoj i unaprjeđenje poslovanja, kao i plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora). 

Spisak dobitnika finansijskih sredstava možete pogledati na sljedećem linku: https://bit.ly/44rcVjw 

 

Pozivamo medije da prisustvuju navedenom događaju.

 

15.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Napreduju radovi na sanaciji trotoara u Ulici Koševo
15.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje trenažnog procesa
15.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti