SANIRANE POSLJEDICE POPLAVA I BUJICA

Otklonjen kvar na izvorištu Klanice

Ekipe Civilne zaštite Općine Centar zajedno sa Službom za vodosnabdijevanje koja je formirana pri KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP d.o.o. Vareš otklonile su i lokalizovale kvar i začepljenje na izvorištu Klanice do kojeg je došlo usljed obilnih padavina koje su u proteklom periodu pogodile područja mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“.

Poplave i bujice koje su pogodile navedena područja nanijele su veliku materijalnu štetu na imovini stanovnika, a između ostalog i na izvorištu Klanice usljed čega je došlo do privremenog prekida vodosnabdijevanja naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja.

          Nakon što je kvar otklonjen situacija sa vodosnabdijevanjem se normalizovala, a voda iz lokalnog vodovoda će se koristiti isključivo kao tehnička dok nadležne službe ne izvrše analizu kvaliteta o ispravnosti iste i o tome obavijeste lokalno stanovništvo.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“, kao i za vrijeme obustave vodosnabdijevanja, cisternama će distribuirati pitku vodu stanovništvu.

Da podsjetimo, na prijedlog Štaba Civilne zaštite Općine Centar, načelnik Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Štaba, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće – poplava na području mjesnih zajednica „Nahorevo“ i „Pionirska dolina“.

Sugrađani koji su pogođeni prirodnom nepogodom zahtjeve za prijavu nastalih šteta na njihovoj imovini mogu podnositi do 7. juna ove godine. 

Obrazac zahtjeva za prijavu štete od prirodne i druge nesreće može se preuzeti sa web stranice Općine Centar: https://www.centar.ba/opcina-centar/opcinske-sluzbe/civilna-zastita, u mjesnim zajednicama „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“ i na Info pultu Općine Centar. Zahtjev građani mogu predati na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1).

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
05.03.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM
U toku je upis u školu digitalnih inovacija
Više vijesti