POZIV ZA STANOVNIKE MZ „PIONIRSKA DOLINA“ I „NAHOREVO“

Podnošenje zahtjeva za prijavu nastale štete usljed bujica i poplava

Nakon obilnih padavina koje su nanijele veliku materijalnu štetu na imovini stanovnika mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Općine Centar, kao njen komandant, u četvrtak 25. maja 2023. godine donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće -poplava na području mjesnih zajednica „Nahorevo“ i „Pionirska dolina“.
Podnošenje zahtjeva za prijavu nastale štete usljed bujica i poplava

Obavještavaju se stanovnici ove dvije mjesne zajednice da imaju pravo da prijave nastalu štetu na njihovoj imovini. 

 

Obrazac zahtjeva za prijavu štete od prirodne i druge nesreće može se preuzeti sa web stranice Općine Centar: https://www.centar.ba/opcina-centar/opcinske-sluzbe/civilna-zastita, u mjesnim zajednicama „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“ i na Info pultu Općine Centar. Zahtjev građani mogu predati na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1). 

 

Rok za podnošenje prijave štete je 8 dana od donošenja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće - poplava u mjesnim zajednicama „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“. 

 

Za sve dodatne informacije moguće je kontaktirati sekretare navedenih mjesnih zajednica, te pripadnike Službe za civilnu zaštitu Općine Centar na sljedeće telefonske brojeve: Služba za civilnu zaštitu - 033/562-502; MZ „Pionirska dolina“ - 033/668-166; MZ „Nahorevo“ - 033/670-822. 

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
05.03.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM
U toku je upis u školu digitalnih inovacija
Više vijesti