CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU

Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine nastavlja realizaciju sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta.

Također, jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti u proteklom periodu, kao i oni koji su u toku, pokazali su da ova lokalna zajednica želi pomoći razvoj sporta i sportista.

Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta i ove godine počeo je sa realizacijom u februaru. Cilj je da se što više mališana sa područja općine Centar uključi u sportske aktivnosti gdje se kroz organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju u sportskim objektima FIS-a (Mis Irbina 10 i Patriotske lige 35) četiri puta sedmično u jutarnjim terminima, tačnije od pola 10 ujutru, u trajanju od 40 minuta po grupi. U realizaciji programa učestvuje i JU „Djeca Sarajeva” angažmanom odgajatelja u realizaciji planiranih sadržaja. 

„Sportsko animacijski program“ se realizuje od 2002. godine. U posljednjih pet godina u programu je učestvovalo 1650 djece predškolskog uzrasta.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti