PODRŠKA OBRTIMA I MMSP

Javni poziv za refundaciju dijela troškova

Na web stranici Općine Centar i u dnevnim novinama Dnevni avaz, u petak 7. aprila 2023. godine, objavljen je javni poziv za refundaciju dijela troškova certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i mikro mala i srednja preduzeća (MMSP) na području općine Centar Sarajevo.
Javni poziv za refundaciju dijela troškova

Kako je navedeno u javnom pozivu cilj je uvođenje sistema i standarda kvalitete, certificiranje proizvodnih procesa, usluga i proizvoda privrednih subjekata, čime se potiče konkurentnost subjekata male privrede na domaćem i inostranom tržištu. 

 

Pravo učešća imaju obrti i MMSP koji imaju sjedište na teritoriji općine Centar Sarajevo i osnovana su u skladu sa važećim propisima Federacije BiH i da posluju na teritoriji navedene općine najmanje 3 (tri) mjeseca prije objave javnog poziva. Također podnosioci zahtjeva moraju imati pozitivno poslovanje u prethodnoj kalendarskoj godini ili iskazan gubitak do najviše 15.000 KM. U pozivu su također navedene kategorije koje ne mogu biti korisnici sredstava za ovu namjenu. Općina Centar će refundirati prihvatljive troškove za certificiranje proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga u iznosu od 50% troškova certificiranja, a maksimalno do 2.000 KM sumarno, za sve priložene certifikate i prihvatljive troškove iz tekuće kalendarske godine ili 100% troškova certificiranja ukoliko oni ne prelaze iznos od 1.000 KM, za sve priložene certifikate i prihvatljive troškove iz tekuće kalendarske godine. Zahtjev/prijavu zainteresovani mogu zajedno sa potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj koverti podnijeti direktno na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za LER i mjesnu samoupravu (Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo), sa naznakom „Javni poziv za refundaciju dijela troškova certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i MMSP-ove na području općine Centar Sarajevo“. Javni poziv će biti otvoren sve do utroška obezbijeđenih sredstava u budžetu Općine Centar, a najkasnije do 30. novembra 2023. godine. Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom putem sljedećih brojeva telefona: 033/562-389 i 033/223-269.

 

Javni poziv zajedno sa prijavnim obrascem moguće je  preuzeti na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi  

 

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti