NASTAVAK PROJEKTA MODERNIZACIJE STADIONA NA KOŠEVU

Općina Centar finansira priključak na niskonaponsku mrežu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je potpisao ugovor o priključenju sistema grijanja travnatog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na niskonaponsku distributivnu mrežu.
Općina Centar finansira priključak na niskonaponsku mrežu

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 79.852 KM, a sredstva su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar. 

Pomenuti ugovor također su potpisali i Mirza Muzurović, direktor Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika upravlja stadionom na Koševu, generalni direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija i izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Elvir Lojić. 

 

Podsjećamo, predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine boravili su prošle sedmice u posjeti Općini Centar te istakli da su svi infrastrukturni radovi na rekonstrukciji travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka.

 

Projekat „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25% je obezbijeđeno u budžetu Općine Centar. Od ukupne vrijednosti rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ 2.487.405 KM, Općina Centar je obezbijedila iznos od 549.197 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 1.938.207 KM je obezbijedio Nogometni/Fudbalski savez BiH. 

 

Općina Centar na ovaj način nastavlja projekat modernizacije stadiona na Koševu, kako bi se ispunili uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica na ovom stadionu. Sa sistemom grijanja travnjaka utakmice će biti odigravane i tokom zimskih mjeseci kada su nepovoljnije vremenske prilike.  

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti