CENTAR KULTURE I MLADIH

Kulturni događaji u ovoj sedmici

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, ove sedmice organizuje koncert ljubavnih pjesma u izvedbi Vlade Podanyja i Azre Šabanović, kao i izložbu karikatura Atile Salaia.
Kulturni događaji u ovoj sedmici

U utorak, 14. februara, biće održan koncert ljubavnih pjesama. Vlado Podany cijeli svoj bogati umjetnički  život  posvetio je muzici i instrumentima sa klavijaturom. Sarađivao je sa mnogobrojnim istaknutim umjetnicima i grupama, na njihovim albumima, turnejama i drugim značajnim muzičkim projektima. Izdao je i tri albuma.

Ulaz na koncert koji počinje u 20 sati je slobodan, uz prethodnu najavu i rezervaciju.

Izložba karikatura Atile Salaia biće otvorena u galeriji Centra kulture i mladih, u srijedu 15. februara, u 18 sati, ulica Jelića broj 1. Atila Salai profesionalno se bavi crtanjem karikatura od 1995. godine, te je osvojio 11 domaćih i međunarodnih nagrada. Do sada mu je objavljeno oko 5000 karikatura u raznim novinama. Imao je samostalnu izložbu i crtao je uživo u Monte Carlu na futbalskoj gala priredbi Golden Foot Award na poziv princa Alberta II. Jedna njegova karikatura je i na svemirskoj letelici Osiris Rex.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
05.03.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM
U toku je upis u školu digitalnih inovacija
Više vijesti