CENTAR KULTURE I MLADIH

Kulturni događaji u ovoj sedmici

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, ove sedmice organizuje koncert ljubavnih pjesma u izvedbi Vlade Podanyja i Azre Šabanović, kao i izložbu karikatura Atile Salaia.
Kulturni događaji u ovoj sedmici

U utorak, 14. februara, biće održan koncert ljubavnih pjesama. Vlado Podany cijeli svoj bogati umjetnički  život  posvetio je muzici i instrumentima sa klavijaturom. Sarađivao je sa mnogobrojnim istaknutim umjetnicima i grupama, na njihovim albumima, turnejama i drugim značajnim muzičkim projektima. Izdao je i tri albuma.

Ulaz na koncert koji počinje u 20 sati je slobodan, uz prethodnu najavu i rezervaciju.

Izložba karikatura Atile Salaia biće otvorena u galeriji Centra kulture i mladih, u srijedu 15. februara, u 18 sati, ulica Jelića broj 1. Atila Salai profesionalno se bavi crtanjem karikatura od 1995. godine, te je osvojio 11 domaćih i međunarodnih nagrada. Do sada mu je objavljeno oko 5000 karikatura u raznim novinama. Imao je samostalnu izložbu i crtao je uživo u Monte Carlu na futbalskoj gala priredbi Golden Foot Award na poziv princa Alberta II. Jedna njegova karikatura je i na svemirskoj letelici Osiris Rex.