OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo u okviru projekta „LEADER: aktivacija lokalne ekonomije – razvoj kroz oporavak poduzetništva“ objavilo je drugi javni poziv „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis’’.
Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis

Projekat „LEADER: aktivacija lokalne ekonomije – razvoj kroz oporavak poduzetništva“ se realizuje u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Ciljna grupa ovog poziva su osobe sa mjestom prebivališta u Kantonu Sarajevo, a koje pripadaju jednoj od narednih kategorija:

- nezaposlene osobe registrovane na evidenciji JU „Služba za zapošljavanje KS“

- madi (osobe mlađe od 35 godina)

- žene

Prijave se mogu podnijeti od 12. januara do 2. februara 2023. godine,  putem online prijavnog obrasca koji se zajedno sa ostalim informacijama vezanim za ovaj javni poziv mogu naći na sljedećem linku: https://cefebih.org/javni-poziv-pokreni-svoj-kreativni-ili-ict-biznis-2/  

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti