POVODOM 25. FESTIVALA KOMEDIJE „SMIJEH JE LIJEK“

Sutra press konferencija u Centru kulture i mladih

Press konferencija i druženje sa novinarima, povodom jubileja, 25. festivala i 25. godina rada alternativnog teatra “Rajvosa”, biće održana u petak, 16. decembra u 18 sati, u galeriji Centra kulture i mladih u Ulici Jelića broj 1.
Sutra press konferencija u Centru kulture i mladih

Na press konferenciji biće prisutni Josip Pejaković, Zijah Sokolović, Miralem Zubčević i direktor Centra kulture i mladih, Ernis Šljivo. U 19 sati biće organizovana svečana dodjela srebrnih plaketa zaslužnim dugogodišnjim saradnicima Alternativnog teatra ”Rajvosa”, Dragi Buki, Suadi Ahmetašević, Amini Begović, Mariju Drmaču, Mirsadu Imamoviću, Senki Oruč, Jasminki Božuti, Edinu Drljeviću i drugim.

 

Kako smo već nedavno najavili, mjesec decembar u Centru kulture i mladih, donosi programe za djecu, mlade i građane, gostovanja i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama. Akcenat je na jubilarnim, 25. Danima komedije “Smijeh je lijek”. Dani komedije biće održani od 19. do 23. decembra 2022. godine.

 

Da podsjetimo, u ponedjeljak, 19. decembra, na sceni Centra kulture i mladih, gostuje Teatar Exit iz Zagreba sa predstavom “Münchhausen”, koja je dobila niz značajnih nagrada. Zatim, u utorak, 20. decembra, Narodno pozorište iz Tuzle, dolazi sa predstavom ”Budala na večeri”, dok u srijedu, 21. decembra, Teatar Prizor iz Beograda, publici će se predstaviti sa predstavom “Brak od A do Š“. Četvrtak, 22. decembar rezervisan je za predstvu “Šund naš svakdašnji“, u produkciji Adam Scene iz Zagreba. Posljednji dan festivala, u petak, 23. decembra, biće odigrana premijera predstave “Luda kuća“, Teatra komedije „Rajvosa“, u produkciji Centra kulture i mladih.