FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI

Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv boračkim udruženjima za dostavu prijedloga projekata koji će biti finansirani sredstvima općinskog budžeta za 2023. godinu.
Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata

Javni poziv je objavljen 12. decembra 2022. godine u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ i „Oslobođenje“, te na općinskoj web stranici i to na sljedećem linku: https://www.centar.ba/stranica/konkursi-i-oglasi-stranica

 

Na navedenoj web stranici mogu se pronaći sve potrebne informacije i elektronska verzija prijavne dokumentacije.

 

Učešće u javnom pozivu je otvoreno za sva formalno registrovana udruženja boračke populacije sa područja općine Centar u skladu sa zakonskim propisima. Aplikant može predati više od jedne aplikacije i jedne projektne ideje, ali u tom slučaju se moraju predati odvojene aplikacione forme i priložiti neophodnu dokumentacija uz svaku od njih.

 

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese: mahira.susko@centar.ba. Odgovori na upite će biti dostavljeni u pisanoj formi unutar tri radna dana od prijema upita.

 

Projektne prijedloge razmotrit će i procijeniti Komisija za odabir projektnih prijedloga koju imenuje općinski načelnik. Svi aplikanti koji su predali prijedloge projekata, koji su prihvaćeni ili odbijeni, će biti obaviješteni u pisanoj formi o odluci u vezi sa njihovim prijedlogom projekta nakon usvajanja Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu. Rezultati će biti objavljeni na web stranici Općine Centar Sarajevo (www.centar.ba), kao i na oglasnoj ploči Općine Centar.

 

Rok za predaju aplikacija je 28 dana od dana objavljivanja na stranici Općine Centar i u dnevnim novinama „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“.