MREŽA SOLIDARNOSTI PRIVATNOG I JAVNOG SEKTORA

U decembru otvaranje novih prostorija Udruženja „Colibri“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je jučer prostorije u Ulici Ćemaluša br. 3 gdje su u toku završni radovi na rekonstrukciji prostora u kojem će biti smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

Da podsjetimo, prostorije je Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, koje rukovodi Centrom, ustupila na korištenje Općina Centar koja je i finansijski podržala samu rekonstrukciju prostora sa 25.000 maraka.

 

Načelnik Mandić prilikom obilaska novih prostorija izrazio je zadovoljstvo zbog skorog završetka radova te dodao da će Opština Centar sa zadovoljstvom nastaviti pružati podršku radu Centra.

 

- Naša mreža solidarnosti je urodila plodom. Javne institucije, nevladine organizacije, privatnici, pojedinci, spojili su svoja srca i duše u jedno. Naša djeca će konačno imati odlične uslove za odrastanje i razvoj, to sada mogu sa sigurnošću reći. Vidimo se uskoro na useljenju u nove prostorije, a budite sigurni da ćete u Opštini Centar imati sigurnog partnera, jer mi smo lokalna zajednica koja je otvorena za svu našu djecu, poručio je Mandić. 

 

-Mnogo je truda i rada iza nas. Zaista želim da se zahvalim svim donatorima. U toku su završni radovi, a u decembru ćemo preseliti u nove prostorije, kazala je predsjednica Udruženja Aida Hrnjić.