Nastavak podrške Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog budžeta za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti.
Nastavak podrške Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Posljednji u nizu primjera ulaganja u kulturu i institucije kulture je izdvajanje 4.000 maraka Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je zaključak o isplati finansijskih sredstava Zemaljskom muzeju.

 

Sredstva su dodijeljena sa granta za podršku kulturnim i naučnim ustanovama, manifestacijama, festivalima i projektima, a bit će iskorištena za realizaciju kulturno-obrazovnog projekta pod nazivom „Četvrtkom u Zemaljskom muzeju BiH“ koji će se realizirati u periodu od jula do oktobra 2021. godine u botaničkoj bašti. Projekat realiziraju Zemaljski muzej BiH i Udruženje „Obala Art Centar“, a obuhvata nekoliko programskih aktivnosti.

 

Načelnik Mandić naglasio je da će Općina u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podršku institucijama kulture i projektima koji doprinose razvoju kulture na području središnje sarajevske općine i šire.