Načelnik Mandić prisustvovao predstavljanju projekta „Muzej genocida“ u Potočarima

Na poziv direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića i predsjedavajućeg Upravnog odbora Ševketa Hafizovića načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je ceremoniji predstavljanja projekta „Muzej genocida“ koji je održan u Memorijalnom Centru Srebrenica

U okviru prve faze ovog projekta renoviran je krov na bivšoj Fabrici akumulatora u kojoj će muzej imati svoju stalnu postavku, ali i čitav niz pratećih sadržaja. Direktor Suljagić se u svome govoru zahvalio svima koji su dali podršku Memorijalnom centru u realizaciji ove faze projekta. 

Prije početka ceremonije načelnik Mandić je u društvu direktora Suljagića i predsjedavajućeg Hafizovića obišao kompleks Memorijalnog centra Srebrenica. Tom prilikom načelnik Mandić je upoznat sa dosadašnjim radovima kao i budućim planovima vezanim za izgradnju „Muzeja genocida“.  Tokom obilaska načelnik Mandić je naglasio da će Općina Centar Sarajevo i u narednom periodu pomagati rad Memorijalnog centra Srebrenica u još većem obimu nego li što je to do sada bio slučaj.

Na samom početku posjete Memorijalnom centru načelnik Mandić je polaganjem cvijeća i minutom šutnje odao ubijenim Srebreničanima tokom genocida počinjenog tokom jula 1995.

16.04.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
16.04.2024.
OBILJEŽENA 145. GODINA POSTOJANJA PRVE GIMNAZIJE
Načelnik Mandić prisustvovao manifestaciji
Više vijesti