U Centru za kulturu počinju radionice engleskog jezika

JU Centar za kulturu „Sarajevo“, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Udruženjem građana „Creativus“ i Udruženjem mladih za komunikaciju i kreativno učenje Sarajevo organizira kreativne radionice na engleskom jeziku od mjeseca oktobra za djecu uzrasta od 5 do 14 godina.
U Centru za kulturu počinju radionice engleskog jezika

Cilj projekta je da se kroz neformalni odgoj i obrazovanje razvijaju interkulturalne kompetencije čijim razvojem se djeca osnažuju i uče da žive u sredini u kojoj koristeći strani jezik imaju priliku da upoznaju druge kulture, da nauče da su dio ovog svijeta i da stvaraju prijateljstva i kontakte.

 

Radionice su osmišljene tako da djeca kroz razne teme  kao što su mir i nenasilje, čuvanje okoliša, upoznavanje različitih kultura svijeta i drugo imaju priliku da koriste engleski jezik i unaprijede poznavanje engleskog jezika, ali i dobiju priliku za razvoj svih segmenata ličnosti.

 

Svi zainteresovani mogu dobiti više informacija putem e-mail adrese: info@creativus.ba, pozivom na broj 061/240-061 ili u Centru za kulturu (Jelića broj 1), broj telefona 232 594.

 

Prijave na radionice će se vršiti do 1. oktobra 2017. godine, a upis u radionice je u ponedjeljak, 2. oktobra 2017. godine