Općina Centar i Addiko Bank obnavljaju fiskulturnu salu OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

U utorak 23. maja 2017. godine na adresi Ferhadija 1 otvorena je nova poslovnica Addiko Bank, druga otvorena poslovnica na području općine Centar.
Općina Centar i Addiko Bank obnavljaju fiskulturnu salu OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

Direktorica ove banke Sanela Pašić, koja je otvorila poslovnicu, u svom obraćanju prisutnima je kazala da je cilj ove banke, sa sjedištem u Beču, da u Bosni i Hercegovini rade u skladu sa sloganom jasno, jednostavno i direktno.

 

-Nadamo se da će klijenti vremenom prepoznavati kvalitet i beneficije koje dobijaju tokom poslovanja sa nama. Mreža naših poslovnica je dodatno bogatija za još jednu poslovnicu na ovoj veoma pristupačnoj lokaciji za naše sadašnje i buduće klijente, čiji se broj konstantno povećava, kazala je Pašić.

 

U čast otvorenja nove poslovnice direktorica Pašić je ovom prilikom uručila ček u iznosu od 15.000 KM direktorici Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Điđani Sarić na ime obnove fiskulturne sale u ovoj školi sa Koševskog brda. Općina Centar će izdvojiti isti iznos iz svog budžeta kao drugi dio sredstava za pomenutu namjenu.

 

-Želim da se zahvalim na ovoj pomoći Addiko Banke i Općine Centar našoj školi koja zaista ima potrebu za pomoć od drugih institucija. Načelnik Nedžad Ajnadžić je nama obećao pomoć u obnovi naše škole, što je i ispunio ne samo putem Općine Centar nego i uz pomoć partnera poput Addiko banke. U ime 400 učenika i skoro 750 roditelja i 45 uposlenika ove škole, mogu da kažem da smo veoma zahvalni na ovoj donaciji, kazala je Sarić.

 

Donirana novčana sredstva će biti operativna za nekoliko dana što će omogućiti da uprava Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pokrene proceduru javnih nabavki odabira izvođača radova na obnovi fiskulturne sale. U planu je da radovi budu okončani tokom ljetnog raspusta kako bi u novu školsku godinu učenici ove škole krenuli sa obnovljenom i funkcionalnom fiskulturnom salom.

 

U ime Općine Centar svečanom otvorenju poslovnice Addiko Bank je prisustvovao savjetnik općinskog načelnika Jasmin Gerin.