Općina Centar će finansirati utopljavanje OŠ „Musa Ćazim Ćatić“

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je OŠ „Musa Ćazim Čatić“ gdje ga je ugostila Fatima Prohić, v.d. direktor škole. Povod posjete bio je sumiranje rezultata dosadašnje saradnje ove škole sa Općinom Centar kao i razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima.
Općina Centar će finansirati utopljavanje OŠ „Musa Ćazim Ćatić“

Naime, iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, te osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Iz budžeta za 2017. godinu izdvojeno je 4.277.490 maraka za podršku obrazovanju.

 

Direktorica Prohić se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

 

-Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema. Kada je u pitanju naša škola, moram naglasiti da je Općina Centar jedan od najvećih donatora. U okviru realizacije programa energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije Općina Centar je za našu školu obezbijedila iznos od stotinu hiljada maraka, a dodatnih 50 hiljada KM obezbijedilo je Federalno ministarstvo prostornog uređenja koje će sufinansirati realizaciju ovog projekta. Ono što nam preostaje da saniramo su dotrajali parketi u cijeloj školi, i zaista se iskreno  nadamo da će nam Općina u tome pomoći, kazala je Prohić.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.

 

-U odnosu na brzi tempo života i doba informatizacije, moramo posebnu pažnju posvećivati vaspitanju i obrazovanju djece, te ih usmjeravati ka zdravim stilovima života. Vaša škola je ušla u program utopljavanja, a Općina Centar je u budžetu za 2017. godinu obezbijedila sredstva za tu namjenu. U skladu sa mogućnostima pomoći ćemo i u sanaciji parketa jer nam je sigurnost i zdravlje djece visoki prioritet, naglasio je Ajnadžić.

 

Nakon razgovora sa direktoricom načelnik Ajnadžić je obišao nekoliko odjeljenja ove škole i sa učenicima razgovarao o projektima koje Općina realizira. U znak zahvalnosti za sve što Općina Centar čini za njih i njihovu školu Naida Ćatić, učenica petog razreda za načelnika je napisala pjesmu sa nazivom „Pjesma iz srca“, a njen kolega Adin Gušalović nacrtao je njegov portret.

 

Načelnik Ajnadžić nije krio oduševljenje zbog iznenađenja koje su mu priredili učenici.

 

-Ovo je za mene veliko iznenađenje i hvala vam na tome. Koristim priliku da vas pozovem da budete sudionici revijalne košarkaške utakmice koju organizira Općina Centar u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ čiji je osnovni cilj popularizacija „street ball“ (ulične košarke) i vraćanje mladih na sportska igrališta, dodao je Ajnadžić.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti