Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo 5.500 KM za nabavku opreme

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.
Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo 5.500 KM za nabavku opreme

Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 5.500 maraka Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo za nabavku opreme, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

Odličnu saradnju sa Općinom Centar pohvalio je Suad Alić, direktor navedene škole, naglasivši da su ovom donacijom uveliko poboljšani uslovi rada u njihovoj školi i da je ova lokalna zajednica jedna od rijetkih koja pruža podršku osnovnom i srednjem obrazovanju.

 

-Na iznos koji smo dobili od Općine dodali smo dio vlastitih sredstava i kupili mješalicu za tijesto za školsku laboratorijsku radionicu-pekaru. Ova mješalica neophodna je za praktičnu nastavu tako da će nam biti od velike koristi. Ovo nije prvi put da nam Općina finansijski pomaže i zaista smo zahvalni na tome. Zahvaljujući donacijama Općine Centar, uredili smo prostor ispred škole i pokrenuli hemijski laboratorij što predstavlja revolucionarni korak za našu školu, opremili smo kabinet veterine i kupili dva modela ruke za aplikaciju lijeka, te hirurški set, kazao je Alić.

 

U budžetu za 2016. godinu izdvojeno je ukupno 80.500 KM za srednje škole, a taj novac je uglavnom namijenjen za sanaciju školskih objekata, te opremanje kabineta i učionica.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti