Završeno uređenje dječijeg parka u Ulici Mehmeda Spahe

Radnici komunalnog preduzeća „Park“ su prošle sedmice postavili mobilijar za dječiju igru čime su završili sa uređenjem prostora dječijeg parka u Ulici Mehmeda Spahe (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“).
Završeno uređenje dječijeg parka u Ulici Mehmeda Spahe

Osim novih sprava za dječiju igru: kule, penjalice, njihalice, te dvije dvosjedne klackalice, u ovom parku postavljeni su novi betonski ivičnjaci i uređene prilazne staze na igralištu, gdje je položena kamena frakcija odnosno rizla.

 

Također su postavljene i nove parkovske klupe sa naslonom, te korpe za otpatke. Sav nabavljeni mobilijar ima certifikat o ispunjavanju uslova sigurnosti najmlađih.

 

-Od radova u ovom parku preostaje nam još hortikulturno uređenje, odnosno sadnja ukrasnog drveća i grmova, te zaštitne žive ograde do saobraćajnice u Ulici Mehmeda Spahe, što planiramo uraditi na jesen ove godine, objasnio je Nenad Radović, rukovodilac radova KJKP „Park“.

 

Za pomenute radove, koji su izvedeni na osnovu ugovora o uređenju manjih javnih i zelenih površina, koji su potpisali predstavnici Općine Centar i KJKP „Park“, Općina je izdvojila iz svog budžeta 16.500 konvertibilnih maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti