Izdata građevinska dozvola za izgradnju vodovoda Nahorevo

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar Sarajevo koje je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić u petak, 16. septembra 2016. godine ugostili su dogradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku, te predstavnike Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo koje je predvodio direktor Hamdija Efendić.
Izdata građevinska dozvola za izgradnju vodovoda Nahorevo

Povod posjete bio je uručenje građevinske dozvole za izgradnju vodovoda za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja, lociranog na području općina Centar i Stari Grad.

 

U ime Općine sastanku su prisustvovali i sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik načelnika Mustafa Resić, pomoćnica načelnika za  prostorno uređenje i komunalne poslove Alma Sadović i vijećnik Velija Katica.

 

Podsjećamo, s obzirom na činjenicu da nije bilo moguće riješiti imovinsko-pravne odnose za još jednu preostalu parcelu, iznađeno je rješenje kako bi se ta parcela zaobišla. U tom smislu urađen je aneks projekta, te upućen zahtjev Općini Stari Grad za korekciju lokacije trase vodovoda, kao i zahtjev Gradskoj upravi za izmjenu urbanističke saglasnosti i izdavanje dozvole za izgradnju vodovoda. Nakon što je provedena sva procedura i dostavljena upotpunjena dokumentacija, Gradska uprava izdala je građevinsku dozvolu za izgradnju pomenutog vodovoda.  

 

Predsjedavajući Ajnadžić kazao je da je danas sretan dan za lokalno stanovništvo jer je ovaj projekat za njih od životne važnosti.

 

-Mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći kako bismo ubrzali proceduru izdavanja odobrenja za građenje i evo danas to odobrenje imamo na stolu. Tender za izbor izvođača radova je okončan, prikupljene su sve ponude, a Komisija radi na odabiru najpovoljnijeg izvođača. Najvažnije je da što prije počnemo sa radovima. Općina Centar je izdvojila 1,3 miliona maraka za ovaj projekat, a samo za otkup zemljišta izdvojeno je oko 220.000 KM. Vodovod je najbolji poklon koji smo mogli dati našim građanima, naglasio je Ajnadžić.

 

Predstavnik lokalnih stanovnika, odnosno Udruženja „Izvor života i zdravlja“ Fikret Čolić, zahvalio se svim akterima na sveukupnim aktivnostima i istrajnosti na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja, a koje je za njih od životnog značaja.

 

-Želim da se zahvalim predsjedavajućem Nedžadu Ajnadžiću, načelniku Dževadu Bećireviću, vijećnicima u Općinskom vijeću, Gradskoj upravi Sarajeva na kompletnoj priči koja se dešavala ovih nekoliko godina unazad. Bez podrške svih aktera koji su učestvovali, ovog odobrenja danas ne bi bilo. Hvala vam u ime svih lokalnih stanovnika koji će znati cijeniti vaš trud i zalaganje, dodao je Čolić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti