Općina Centar stimulira romsku djecu da se redovno školuju

Općina Centar Sarajevo je i ove godine u svom budžetu obezbijedila 8.000 KM za nabavku školskog pribora i knjiga za romsku djecu - učenike osnovnih škola na njenom području, kako bi ih i na taj način stimulirala da redovno pohađaju školu i što uspješnije savladavaju nastavno gradivo.
Općina Centar stimulira romsku djecu da se redovno školuju

U školskoj 2016/2017. godini u devet osnovnih škola na području općine Centar nastavu redovno pohađa 80 učenika Roma, što je više u odnosu na prethodnu školsku godinu kada ih je bilo 70. Skoro polovina ove romske djece je u Osnovnoj školi ''Hasan Kikić'' na Gorici.

 

Donacije Općine Centar u iznosu od po 100 maraka za romsku djecu koja redovno pohađaju školu uručit će im predstavnici Općine Centar u petak, 16. septembra 2016. godine gdje će ujedno i razgovarati sa učenicima i roditeljima o problemima sa kojima se susreću u toku školovanja.

 

Predstavnici Općine će u 9,30 sati posjetiti Osnovnu školu ''Hasan Kikić'' (Gorica 27) gdje će donacije dobiti 37 učenika ove škole, sedam učenika škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', pet iz škole ''Isak Samokovlija'' i dva romska učenika koji pohađaju Osnovnu školu ''Hasan Kaimija''.

 

U 10,30 sati predstavnici Općine Centar će posjetiti Osnovnu školu ''Musa Ćazim Ćatić'' (Čekaluša 55) i uručiti novac za 11 romskih učenika ove škole, za devet učenika škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'', sedam iz škole ''Alija Nametak'' i za dva učenika Osnovne škole Katoličkog školskog centra.

 

Pozivamo novinare da prisustvuju ovim posjetama.

 

 

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti