Bajramski susreti u organizaciji Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca je, u srijedu, 14. septembra 2016. godine, u prostorijama Udruženja upriličilo tradicionalne Bajramske susrete u povodu Kurban-bajrama.
Bajramski susreti u organizaciji Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Ove susrete Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca tradicionalno organizuje od 1996. godine. Današnjem druženju prisustvovali su članovi Udruženja, prijatelji Vijeća, organizacije s kojima Vijeće sarađuje, među kojima su Hrvatsko narodno vijeće, Srpsko građansko vijeće, Krug 99, predstavnici vlasti i drugi. U ime Općine Centar druženju su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić, te vijećnici Igor Kamočaji i Miro Lazović.

 

Predsjednik Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca prof. dr. Nedžad Mulabegović pozdravio je prisutne i čestitao praznik onima koji ga slave.

 

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da vas u ime Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca srdačno pozdravim i poselamim, a s obzirom na razlog našeg današnjeg druženja da vam i po starom dobrom običaju čestitam Bajram. Vi znate da smo mi kod sebe već stvorili odgovarajuće uslovne reflekse da se svaki bajram nađemo u ovim prostorijama sa osnovnom željom da se barem u povodu bajramskih praznika sastanemo, razmijenimo mišljenja, čestitamo jedni drugima, da u našoj sredini vidimo uvažene prijatelje i kolege, prije svega članove udruženja koja su po svojim opredjeljenjima i programskim načelima komplementarna Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca i sa kojima u jednom dugom vremenskom periodu i kontinuitetu imamo izuzetno dobru saradnju. Ovo je prilika za druženje, razmjenu ideja i eventualno za pokretanje, odnosno iniciranje nekih budućih aktivnosti, istakao je Mulabegović.

 

U ime Udruženja, osim predsjednika Mulabegovića, domaćini druženja bili su generalni sekretar Emir Zlatar i predsjednik Upravnog odbora Hilmo Neimarlija.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da će Općina Centar i u narednom periodu podržavati rad Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca koje daje izuzetan doprinos razvoju društva u mnogim oblastima.

 

Susreti prijatelja svih nacionalnosti, uz neizostavnu bajramsku baklavu, protekli su u pozitivnoj, prijateljskoj atmosferi, što je i bio cilj druženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti