Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti 5.000 maraka za nabavku opreme

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti 5.000 maraka za nabavku opreme

Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 5.000 maraka Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti za nabavku opreme, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Direktor Mensur Porović je kazao da nije prvi put da Općina Centar izdvaja finansijska sredstva za potrebe ove škole.

-Drago mi je što Općina izdvaja sredstva iz budžeta i pomaže školama i fakultetima. Sredstva u iznosu od 5.000 KM ćemo iskoristiti za nabavku neophodne računarske opreme, te dio za nabavku stručne literature za potrebe naše biblioteke. Svaka donacija nam dobro dođe i zbog toga hvala Općini Centar što je imala sluha za naše potrebe, naglasio je Porović.

Podsjećamo, Općina Centar je i prethodnih godina izdvajala finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada u ovoj srednjoškolskoj ustanovi. Iz budžeta za 2015. godinu Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti izdvojeno je 5.000 maraka za sufinansiranje sanacije mokrih čvorova.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti