Ajnadžić posjetio Memorijalni centar na Kovačima

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u utorak 30. augusta 2016. godine, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je Memorijalni centar na Kovačima i tom prilikom je obišao izložbenu postavku ratnih fotografija i zastava, koju su uposlenici Memorijalnog centra postavili povodom obilježavanja 24. godišnjice od formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.
Ajnadžić posjetio Memorijalni centar na Kovačima

Predsjedavajući Ajnadžić se zajedno sa direktorom Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) Nurudinom Džihom prisjetio tog perioda, jako teškog, ali ponosnog za ovaj narod i Bosnu i Hercegovinu. Na nekoliko izloženih fotografija nalazi se i sam zajedno sa svojim saborcima. Fotografije su nastale u periodu dok je Ajnadžić obavljao dužnost komandanta Prvog korpusa Armije RBiH.

 

Na kraju svoje posjete predsjedavajući Ajnadžić se upisao u knjigu utisaka. Također ovom prilikom posjetio je i mezar rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika i Vrhovnog komandanta Armije RBiH gdje je proučio Fatihu svim šehidima koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine i koji su ukopani u kompleksu šehidskog groblja na Kovačima.

 

Postavka fotografija i zastava će biti otvorena do 1. septembra ove godine kada je u večernjim satima u amfiteatru Memorijalnog centra na Kovačima planirana svečana manifestacija povodom godišnjice formiranja korpusa.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti