Načelnik Bećirević na radnom sastanku sa predstavnicima MUP-a KS

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić, policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić i načelnik Prve policijske uprave Fahrudin Halač posjetili su, u petak 26. augusta 2016. godine, Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Dževad Bećirević sa saradnicima.
Načelnik Bećirević na radnom sastanku sa predstavnicima MUP-a KS

Na radnom sastanku učesnici su razgovarali o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u općini Centar, ali i generalno Kantonu Sarajevo, te o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

 

 

Ministar Mulabdić je izrazio zahvalnost Općini Centar i načelniku Bećireviću na dugogodišnjoj podršci ove lokalne zajednice, prije svega opremanju struktura MUP-a Kantona Sarajevo, te nadu da će ta saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

 

 

Komesar Ćosić je dodao da Općina Centar ulaganjem u zdravstvo, obrazovanje, kulturu, ali i sve ostale oblasti društvenog života prednjači u odnosu na druge lokalne zajednice, doprinosi podizanju stepena sigurnosti na području općine, ali i Kantona Sarajevo.

 

-Općina Centar izdvaja značajne iznose što za opremanje naših jedinica, što za obrazovanje, zdravstvo, kulturu... Zaista želim da izrazim veliku zahvalnost jer kada se sve uzme u obzir Općina ulaže ogromna sredstva u preventivu. Iskreno se nadam da će takav odnos biti nastavljen i u budućnosti, kazao je Ćosić.

 

 

Načelnik Bećirević se zahvalio gostima i naglasio da Općina Centar mora biti primjer drugima.

 

-Snažno smo podržavali policiju godinama unazad. Ne možemo govoriti da nešto nije nadležnost lokalne zajednice i okretati glavu od problema, istakao je Bećirević.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti