Uređen prilazni put u Nahorevskoj ulici

U okviru redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom proteklog perioda okončali radove na asfaltiranju prilazne saobraćajnice iza objekta gdje je smještena Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo u Nahorevskoj ulici.
Uređen prilazni put u Nahorevskoj ulici

Finansijer je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila20.455 KM.

 

Sada je umjesto nekadašnjeg makadamskog puta, uređeno 70 metara saobraćajnice.  Tokom izvođenja radova prvo je postavljen tamponski sloj, te je sa jedne strane saobraćajnice ugrađeno 33 metra betonskih ivičnjaka s ciljem sprječavanja oštećenja novog asfalta. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzrok propadanja saobraćajnice, nivelisana su četiri šibera za vodu i šahta, te su postavljena dva slivnika koji su spojeni na gradsku odvodnu mrežu.  Na kraju radova je postavljeno 465 metara kvadratnih novog asfalta.

 

Osim navedenog, ovom prilikom je također urađeno i nasipanje tampona i ravnanje plohe koja služi kao parking. Kako je najavio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajandžić, koji je odgovarajući na inicijativu građana zajedno sa vijećnikom Velikom Katicom pokrenuo ovaj projekat, sa rješavanjem imovinsko-pravnih poslova Općina Centar će također finansirati asfaltiranje i preostalog dijela  saobraćajnice na kojem je sadašnji parking prostor.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti