Javni poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu

Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar poziva sve civilne žrtve rata koje su korisnici prava na porodičnu invalidninu da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja navedenog prava.
Javni poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu

Zahtjeve za obnovu prava na porodičnu invalidninu moguće je dobiti na Info-pultu Općine Centar, a potrebnu dokumentaciju, u originalu ili ovjerenoj kopiji, treba dostaviti na protokol Općine Centar (Mis Irbina 1).

 

Kako je propisao federalni Zakon o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom, ukoliko korisnici ovih prava ne dostave traženu dokumentaciju do propisanog roka, isplata novčanih naknada biće obustavljene sa 31. augustom ( za korisnike ovog prava čija djeca redovno pohađaju nastavu u osnovnoj ili srednjoj školi), odnosno sa 30. septembrom ove godine (za korisnike ovog prava čija djeca pohađaju nastavu na visokoškolskim ustanovama), dok je rok do 31. septembra za ostale korisnike prava na porodičnu invalidninu, a imaju status civilne žrtve rata.

 

Također korisnici prava na porodičnu invalidninu su u obavezi da sve promjene statusa prijave općinskoj Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica (soba 309/III). Sve dodatne informacije je moguće dobiti putem broja telefona 033/562-450 od odgovorne osobe Zlatana Kulovića.

 

Javni poziv sa spiskom potrebne dokumentacije koju je potrebno dostaviti do navedenog roka je postavljen na web stranicu Općine Centar u rubrici Konkursi i oglasi.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti