Nastavak finansijske podrške radu Prve policijske uprave

U prostorijama Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar, u utorak 23. augusta 2016. godine, održan je zajednički sastanak predstavnika MUP-a Kantona Sarajevo i Općine Centar na kojem su pored predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar dr. Nedžada Ajnadžića također bili prisutni Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova KS, Vahid Ćosić, komesar kantonalne policije, te Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave.
Nastavak finansijske podrške radu Prve policijske uprave

Predsjedavajući Ajandžić je ovom prilikom kazao da će se dosadašnja podrška i saradnja Općine Centar prema ovoj policijskoj upravi nastaviti i dalje.

 

–Zainteresovani smo da naša saradnja bude nastavljena i u budućnosti, te također razmatramo mogućnost da povećamo iznos sredstava za potrebe ove policijske uprave, jer je investiranje u sigurnost investiranje u budućnost i jedna od prioritetnih životnih stvari naših sugrađana. Stoga je potrebno da nam u narednom periodu dostavite spisak opreme koja vam je potrebna kako bismo mogli planirati finansijska sredstva u budžetu Općine Centar naredne godine, naglasio je Ajnadžić.

 

 

Ministar Mulabdić i komesar Ćosić su se zahvalili na sveukupnoj podršci koju Općina Centar ulaže u ovaj segment.

 

–Mene kao građanina raduje da osim policiji, kao jedinica lokalne samouprave, pomažete i obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport... Oprema koju nabavljate za potrebe MUP-a također, u slučaju požara, zemljotresa ili poplava, u saradnji sa civilnom zaštitom i ostalim jedinicama specijalne namjene možemo iskoristiti za spašavanje ljudi i materijalnih dobara.  Spremni smo da realizujemo projekte obuke za pripadnike posebnih jedinica i nevladinog sektora s ciljem zaštite naših sugrađana i povećanja stepena njihove sigurnosti, kazao je Ćosić.

 

Načelnik Halač je ovom prilikom napravio retrospektivu svih dosadašnjih izdvajanja iz budžeta Općine Centar za potrebe Policijske stanice Centar tokom posljednjih osam godina koliko traje njegov mandat.

 

–Općina Centar je tokom ovog perioda za naše potrebe izdvojila preko milion konvertibilnih maraka od čega bih izdvojio nabavku sistema za video nadzor, nabavku specijalnog vozila za prevoz pritvorenika, te nekoliko drugih vozila, nabavku motora za potrebe naše saobraćajne policije, informatičke opreme, te uniformi i ostalih materijalno-tehničkih sredstava za naše pripadnike. Do kraja ove godine Općina Centar je obezbjedila još 44.000 KM za nabavku dodatne informatičke opreme i neophodnih sredstava za rad Policijske stanice Centar, objasnio je Halač.

 

Predstavnici kantonalnog MUP-a su istakli da im je za ovu godinu prioritet opremanje krim službe kantonalnog MUP-a, nabavka neophodnih komponenti za radio vezu, motocikala za saobraćajnu patrolu, te da bi policiji dobro poslužila nabavka specijalnog vozila sa vodenim topom.

Predsjedavajući Ajnadžić je odgovorio da će pokrenuti proceduru u Općini Centar da se nabavi ova oprema, te da će također provjeriti način nabavke stacioniranog radara za mjerenje brzine motornih vozila koji će, na zahtjev naših sugrađana, biti postavljen u Alipašinoj ulici.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti