Večeri poezije u prostorijama MZ „Trg oslobođenja-Centar“

Na poziv Komisije Općinskog vijeća za kulturu za dostavu projekata iz oblasti kulture, Savjet Mjesne zajednice „Trg oslobođenja-Centar“ je predložio projekat koji planira realizovati u saradnji sa glumcem Miodragom Mikijem Trifunovim.
Večeri poezije u prostorijama MZ „Trg oslobođenja-Centar“

Tim povodom su predsjednik Savjeta MZ „Trg oslobođenja-Centar“ Dževad Jusić i bard bh. glumišta Miki Trifunov, u ponedjeljak 22. augusta 2016. godine, posjetili Općinu u Centar gdje ih je ugostio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

-Nakon što smo dobili ponudu za dostavu projekta naša Komisija za kulturu, koja djeluje pri savjetu Mjesne zajednice, je kontaktirala glumca Mikija Trifunova, inače stanovnika naše MZ, koji je objeručke prihvatio poziv da napravi projekat koji smo dostavili Općini Centar na realizaciju. Projekat pod nazivom „Večeri poezije“ će biti realizovan u prostorijama naše mjesne zajednice (Mis Irbina 18) u septembru ili oktobru ove godine. Također, tom prilikom planiramo pozvati još jednog našeg poznatog glumca Josipa Pejakovića, koji je također stanovnik MZ „Trg oslobođenja.-Centar“, objasnio je Jusić.

 

Predsjedavajući Ajandžić je izrazio veliko interesovanje za ovaj i ostale projekte kulture i ovom prilikom je sa svojim gostima razgovarao o učešću glumca Mikija Trifunova u obilježavanju Dana Općine Centar, koje bude organizovano od 2. do 9. maja svake godine, u znak sjećanja na majska dešavanja 1992. godine kada je odbranjeno Sarajevo i Bosna i Hercegovina od agresorskih napada.

 

-Općina Centar želi kroz finansijsku podršku ovakvim projektima da vrati naše bisere kulture na poziciju koju oni zaslužuju posebno one koji su svojim umjetničkim radom dali svoj doprinos tokom proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH, kao što je to uradio naš Miki Trifunov, kazao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti