Obnova ostvarenog prava na dječiji dodatak

U skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar poziva sve korisnike prava na dječiji dodatak da dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu ovog prava.
Obnova ostvarenog prava na dječiji dodatak

Dokumentaciju, u originalu ili ovjerenoj kopiji, je moguće predati u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine na protokol Općine Centar – Mis Irbina 1.

 

Uz dokumentaciju je potrebno priložiti ispunjen obrazac kojeg korisnici mogu dobiti na Info-pultu Općine. Korisnici prava na dječiji dodatak koji upisuju studij na visokoškolskim ustanovama nakon 31. oktobra potvrdu o upisu na studij mogu dostaviti nakon pomenutog roka.

 

Sa 31. augustom ove godine obustavit će se isplata novčanih naknada za korisnike čija djeca su predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, a 30. septembra ove godine za studente. Isplata će se nastaviti nakon provedenog postupka obnove prava na dječiji dodatak.

 

Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar također napominje korisnike koji su ostvarili pravo na dječiji dodatak u ovoj godini, a imaju djecu stariju od 15 godina, osim propisane dokumentacije također su dužni dostaviti dokaz o redovnom školovanju djeteta. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti