OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ uskoro dobija novu termoizolacionu fasadu

U okviru realizacije programa energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije, s ciljem energetski održivog razvoja životnog prostora, Općina Centar Sarajevo se nalazi pred realizacijom novog projekta utopljavanja objekata osnovnih škola.
OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ uskoro dobija novu termoizolacionu fasadu

Za projekat utopljavanja određen je objekat Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, za šta su u budžetu Općine Centar za 2016. godinu obezbijeđena sredstva u iznosu od stotinu hiljada maraka, a dodatnih 50 hiljada KM obezbijedilo je Federalno ministarstvo prostornog uređenja koje će sufinansirati realizaciju ovog projekta o čemu su ugovor potpisali resorni ministar Josip Martić i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

 

U toku su aktivnosti na provođenju postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

 

Ovim projektom planirana je sanacija i utopljavanje ulične fasade školskog objekta u površini od 1250 kvadratnih metara po najsavremenijim tehnologijama. Pored toga, izvršit će se i zamjena dotrajale stolarije u površini od 175 kvadrata.

 

U radnom materijalu za pripremu nacrta budžeta Općine Centar za 2017. godinu, planirana su nova značajna sredstva za realizaciju projekata utopljavanja objekata osnovnih škola i obdaništa, kao prilog ove lokalne zajednice poboljšanju uslova za rad i učenje najmlađe generacije, štednji energije, podizanju energetske efikasnosti i očuvanju okoliša. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti