Ajnadžić posjetio KJKP Gras

U prostorijama KJKP „Gradski saobraćaj Sarajevo“ (GRAS) u srijedu 17. augusta 2017. godine održan je sastanak na kome su učestvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajandžić i generalni direktor Avdo Vatrić, te izvršni direktor za tramvajski i trolejbuski saobraćaj Almir Ahmetspahić, na kome je između ostalog razgovarano o ideji da Općina Centar preuzme upravljanje nad funkcionisanjem kosog lifta na Ciglanama.
Ajnadžić posjetio KJKP Gras

Kako je javnosti poznato kosi lift na Ciglanama od februara do maja prošle godine nije bio u funkciji i Općina Centar je za obnovu jedne trase i ponovno puštanje lifta u funkciju iz svog budžeta izdvojila 10.000 KM.

 

–Nama je stalo, posebno zbog penzionera i stariji osoba koje najviše koriste kosi lift na Ciglanama, da se on obnovi i više ne prekida sa radom. Naravno, naš uslov je da se utvrdi vlasnik od kojeg bi Općina Centar mogla preuzeti upravljanje ovim liftom i spremni smo da izdvojimo određena finansijska sredstva za njegovu obnovu, objasnio je Ajnadžić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je dodao da je također došao u preduzeće s namjerom da pokrene inicijativu za uspostavljanje redovnih autobuskih i minibuskih linija prema određenim naseljima u općini Centar: Soukbunar, Koševsko brdo, Nahorevo i Nahorevska brda, te Panjina kula, odnosno Podhrastovi.

 

-Nama je bitno da nađemo zajedničko rješenje za problem uspostave redovnog gradskog saobraćaja, kako bi stanovnici ovih dijelova općine Centar dobili adekvatan gradski prijevoz kakav i zaslužuju. Općina Centar je u mogućnosti da uloži određena finansijska sredstva za nabavku novih minibusa koje bi bili u našem vlasništvu, a predati preduzeću GRAS na korištenje, naglasio je Ajnadžić.

 

Direktor Vatrić je kazao da će tokom nekoliko narednih dana učiniti sve kako bi se saobraćaj na ovim linijama redovnu uspostavio, te da je za ovo preduzeće najveći nedostatak minibusa koji novi koštaju između 160.000 i 180.000 KM stoga je ovakva inicijativa više nego dobrodošla. Za rješavanje pitanja upravljanja nad kosim liftom na Ciglanama preduzeće GRAS će uputiti inicijativu prema Ministarstvu saobraćaja KS kako bi se pokrenula procedura utvrđivanja sadašnjeg vlasnika kosog lifta na Ciglanama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti