Ajnadžić posjetio područje MZ „Betanija-Šip“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u srijedu, 10. augusta 2016. godine, zajedno sa Đenitom Bogunić-Kešelj, šeficom odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar, posjetio je područje mjesne zajednice „Betanija-Šip“ kako bi razgovarao sa lokalnim stanovnicima o aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.
Ajnadžić posjetio područje MZ „Betanija-Šip“

Jedna od lokacija koju je obišao bila je Ulica Sulejmana Omerovića Cara gdje je planirana rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. Radove na rekonstrukciji izvodit će Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a finansijer je Općina Centar koja u budžetu ima izdvojena sredstva za ovu namjenu.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je razgovarao sa stanovnicima ove mjesne zajednice, Enverom Bezdrobom i Šahmom Čovrkom o problemima sa kojima se građani ovog lokaliteta suočavaju zbog loše vodovodne i kanalizacione mreže.

 

-Općina Centar u budžetu ima obezbijeđena sredstva za rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, a mi ćemo učiniti maksimalne napore da radovi što prije počnu. Čekamo da nam ViK dostavi predmjer i predračun radova kako bismo što prije krenuli sa realizacijom projekta, kazao je Ajnadžić.

 

Ovom prilikom je predsjedavajući Ajnadžić obišao socijalno ugrožene porodice koje žive u veoma teškim uvjetima u Ulici Abdurahmana Muharemije, i to porodice Hadžihasanović i Čordalija, te naglasio da će Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima iznaći način da im olakša i pomogne u rješavanju problema.

 

Članovi ovih porodica izrazili su veliku zahvalnost Općini Centar zbog razumijevanja kada je u pitanju pomoć sugrađanima u rješavanju njihovih problema.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti