Završena rekonstrukcija Ulice Zatikuša na Bjelavama

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar kao finansijera i Sunija Jahić, direktor firme „Bosman“ koja je izvođač radova, okončana je rekonstrukcija kompletne Ulice Zatikuša na Bjelavama (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Vrijednost projekta iznosi 48.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
Završena rekonstrukcija Ulice Zatikuša na Bjelavama

Glavni projekt rekonstrukcije Ulice Zatikuša uradili su stručnjaci Javnog preduzeća „Zenica“. Duž ove ulice od 130 metara prvobitno je uklonjen oštećeni asfalt zajedno sa kolovoznom konstrukcijom, te je postavljena nova tamponska podloga debljine 40 centimetara preko koje je rađen asfaltni sloj debljine sedam centimetara. Tokom izvođenja radova na snazi je bilo rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ovoj ulici koju je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

 

-Postavljeno je 250 metara novih betonskih ivičnjaka, te oko 430 metara kvadratnih novog asfalta. Vodilo se računa da se nivo asfalta zadrži zbog ulaska u garaže i stambene, te pomoćne objekte. Postavljena su dva nova ulična slivnika, 130 metara drenažnih cijevi, te je urađena i nivelacija 22 šibera za vodu i sedam šahtova, kazao je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

 

Na osnovu pomenutog ugovora radnici građevinske firme „Bosman“ su završili rekonstrukciju saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova između brojeva 1 i 32 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“), a planirana je još sanacija ulica Mandžina donja između brojeva 1 i 23 (Mjesna zajednica „Bardakčije“). Vrijednost ovih projekata iznosi oko 165.000 KM, a sredstva je također u svom budžetu obezbijedila Općina Centar.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti